Al·legacions

A continuació us expliquem com s'ha de formular una al·legació: 

ES PODEN PRESENTAR AL·LEGACIONS FINS EL 13 D'OCTUBRE DE 2012

1- Com fer una al·legació.

Una al·legació és molt senzilla de fer. És com una instància qualsevol, i cal tenir en compte unes poques coses de tipus formal:

-        Identificar correctament qui presenta l'al·legació: nom, cognoms, DNI, adreça, telèfon.
-        Identificar clarament l'acte administratiu que es recorre (en aquest cas, la Modificació Puntual del Text Refós del Pla General d'Ordenació Urbana de l'àrea de Sota Monestir, aprovada inicialment en data 25 de juny).
-        Els motius pels quals no estem d'acord amb el text aprovat.
-        Signatura i data.

Cal portar-ho al propi Ajuntament i entrar-la dins del termini fixat. Ens han de donar una còpia segellada amb la data de lliurament.

2- Temes de contingut.

En primer lloc, cal saber que tothom té dret a consultar la documentació corresponent. En aquest cas, és a

En segon lloc, no cal al·legar cap il·legalitat del projecte. Podem exposar motius ètics, socials, econòmics, etc. Per descomptat que si hi ha alguna il·legalitat, l'al·legació obre la porta a un recurs contenciós-administratiu (que és el procés judicial amb què els particulars poden demandar l'administració quan aquesta els perjudica).

En tercer lloc, podem al·legar contra la totalitat de l'acord o podem proposar canvis parcials per millorar-ne el projecte.

3- Exemple d'al·legació.

AJUNTAMENT DE BANYOLES.

El Sr/a...................amb DNI...................domiciliat a...........................carrer..........núm....... pis......., amb telèfon..............

presenta escrit d'al·legacions a l'acord del Ple Municipal de data 25 de juny de 2012 que aprova inicialment la modificació del TR del PGOU en l'àmbit de Ronda Monestir i Riera Canaleta.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

La modificació proposada conté dos objectius contradictoris entre sí. L'objectiu

“13.2.-  Preservació i incorporació dels valors ambientals propis d’aquest àmbit. 
• Preservar i incorporar en el disseny de l’ordenació de tot aquest àmbit els valors
preexistents del territori, tant ambientals, paisatgístics com arquitectònics, a partir del reconeixement del valor d’aquests elements, en especial les hortes, la xarxa de recs, i la riera Canaleta.
• L’ordenació urbana d’aquest àmbit, hauria de partir de l’estructura formal de la matriu agrícola existent, els horts, i els recs per tal d’incorporar en l’ordenació d’aquest àmbit aquestes preexistències ambientals, preveient la seva conservació i compatibilització amb el desenvolupament urbà de la ciutat.
• L’ordenació hauria d’incorporar el valor ambiental i de conformació del paisatge dels horts i els recs en la conformació i el creixement històric del nucli urbà de Banyoles, així com mantenir la seva relació visual amb el Monestir benedictí.”

inclou, en el seu redactat, TOTS  els valors preexistents: ambientals, paisatgístics com arquitectònics.

Pel contrari, l'objectiu

2.3.3.2                                    “OBJECTIUS AMBIENTALS ESPECÍFICS PER A LA MODIFICACIÓ PUNTUAL

RELLEVANTS:

4-  Preservar els elements de patrimoni arquitectònic que es consideri que tenen un valor significatiu (masies, naus industrials etc.).
5-  Preservar les zones d’hortes amb un major valor ecològic i paisatgístic.” 

Substitueix la preservació de tots els valors per la preservació d'alguns valors significatius.

El projecte procedeix llavors a la preservació d'un 15% de les hortes d'un dels 3 sectors (1,7Ha), sense haver fet un estudi del valor patrimonial de les mateixes.

Per això,

DEMANA:

Que, alternativament, es compleixi l'objectiu de la preservació de totes les hortes i de la resta d'elements dotats de valor patrimonial (d'acord amb l'objectiu 13.2) o bé es procedeixi a un estudi del valor patrimonial de les hortes i de la resta d'edificis, recs, infraestructures, etc. des de tots els punts de vista: econòmic, paisatgístic, cultural, etnològic, ecològic, històric...i es protegeixin totes les que responguin a uns criteris objectius, i no a l'arbitrarietat d'un percentatge determinat a priori de l'estudi del valor real del patrimoni.

Banyoles, .......... de...............de.............

Signat:



No hay comentarios:

Publicar un comentario